Basic & Full Color op treintour 

Op zaterdag 11 mei maakten zo’n 20 leden van popkoor Basic & Full Color een tour met de trein. Ze bezochten de stations Utrecht, Amsterdam Bijlmer-Arena, nogmaals Utrecht en tot slot thuisstad Amersfoort. Bij de piano op die stations werden vijf nummers ten gehore gebracht. Vervolgens stapte de groep na een groet aan het ontstane publiek weer in de trein en reisde door. 

Koorlid Claartje: “Het leuke aan zo’n treintour is dat het publiek verrast wordt. Dat levert een positieve dynamiek tussen publiek en koor.” Elk optreden begon dan ook met een flashmob: een paar koorleden zetten in bij de piano en de rest begon tussen de reizigers in de hal en sloot zich geleidelijk aan bij het optreden. 

Verrassing

En inderdaad zijn mensen verrast. In Amersfoort ging iemand van het treinpersoneel zelf collega’s oproepen, die pauze hadden en vooral ook even moesten komen luisteren. Een stoere jongen die langsliep, stond verrast stil en zei: “Ze doen The Pretender van The Foo Fighters! Wat vét.” 

Begeleiding

Elk station is weer anders qua sfeer en indeling. Een mooie training in flexibiliteit. Ook voor Paul-Michèl Thijssen, de dirigent van het koor, die voor de begeleiding zorgde op de piano. Hij werd vergezeld door Sven Snelders van begeleidingsband Multicolor op de gitaar. Paul-Michèl bleef welgemoed doorspelen, ondanks de niet altijd helemaal meer zuivere piano’s en hier en daar een toets die niet werkte. Sven was dit jaar voor het eerst bij de treintoer en zorgde voor extra klank en ritme. 

Losjes

Wat maakt zo’n treintour speciaal voor de zangers? Ron zingt bij de tenoren in het koor en vertelt: “Ik vind dit lekker losjes en ontspannen, vergeleken met een optreden in een zaal. Het publiek was ook heel leuk. Vooral in Utrecht hadden we een hele groep die bleef stilstaan. Je ziet bij iedereen een lach op het gezicht verschijnen. En het is leuk om met de hele groep van station naar station te reizen.” 

Kortom: dit is vast niet de laatste keer geweest dat Basic & Full Color in de trein stapt!

Winterconcert Basic & Full Color groot succes

Ruim 180 personen genoten op vrijdag 24 november 2023 van een gevarieerd programma tijdens het winterconcert van popkoor Basic & Full Color (BFC). Onder de bezielende leiding van dirigent  Paul Michel Tijssen klonken er vlotte popnummers, mooie gedragen ballads en zelfs alvast wat Kerstmuziek. En dat allemaal in de prachtige ambiance van de Nieuwe Kerk in Amersfoort.

Op sommige momenten kon je een speld horen vallen. Zeker wanneer het koor a capella (zonder muzikale begeleiding) een nummer liet horen. Voorbeelden daarvan zijn ‘Ken je mij’,  Onbewoonbaar verklaard’ en ‘In this Heart’. Op andere momenten kon het publiek niet stil blijven zitten. Daarin speelde vaste begeleidingsband Multicolor ook een belangrijke rol!  Nummers als ‘Shine’,  ‘This is me’, ‘Soar’ en ‘Natural’ swingden de pan uit!

Drie bijzondere nummers

Drie bijzondere nummers vielen op. Het symfonische rock-nummer ‘Blank Infinity’ werd alleen door de dames ten gehore gebracht. Het zorgde voor een luid applaus. En ook de ‘033-nummer’ wordt altijd erg gewaardeerd.  Dit is een medley van vier nummers  van artiesten die uit Amersfoort komen: Woodstick, Diggy Dex, Blaudzun en Miss Montreal. Verder zong BFC het nummer ‘Bright Eyes’ van Rondé. Deze populaire Nederlandse popband waardeerde de kwaliteit zó, dat er een filmpje van het optreden met waardering op het Rondé-Instagram-account verscheen.

Genieten en verbinding

Maar niet alleen het publiek genoot. De zangers en zangeressen van Basic & Full Color genoten misschien nog wel meer! Dat is mede de kracht van het popkoor. Het plezier, de passie en de saamhorigheid/verbinding spatten er vanaf!

winterconcert23 d

Volgend optreden 16 december

Basic & Full Color kan haast niet wachten tot het volgende optreden. Dat vindt plaats op 16 december vanaf 20.00 uur op de locatie Leger des Heils,  Albert Schweizersingel 69 in Amersfoort. Tijdens het concert ‘Kerst in Keistad’ spelen Brassband Amersfoort en BFC enkele nummers samen, maar ook enkele nummers afzonderlijk. Kaarten a €12,50 kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie en bestellen kan ook via: www.brassbandamersfoort.nl/agenda/kerst-in-keistad-2023