Ruim 180 personen genoten op vrijdag 24 november 2023 van een gevarieerd programma tijdens het winterconcert van popkoor Basic & Full Color (BFC). Onder de bezielende leiding van dirigent  Paul Michel Tijssen klonken er vlotte popnummers, mooie gedragen ballads en zelfs alvast wat Kerstmuziek. En dat allemaal in de prachtige ambiance van de Nieuwe Kerk in Amersfoort.

Op sommige momenten kon je een speld horen vallen. Zeker wanneer het koor a capella (zonder muzikale begeleiding) een nummer liet horen. Voorbeelden daarvan zijn ‘Ken je mij’,  Onbewoonbaar verklaard’ en ‘In this Heart’. Op andere momenten kon het publiek niet stil blijven zitten. Daarin speelde vaste begeleidingsband Multicolor ook een belangrijke rol!  Nummers als ‘Shine’,  ‘This is me’, ‘Soar’ en ‘Natural’ swingden de pan uit!

Drie bijzondere nummers

Drie bijzondere nummers vielen op. Het symfonische rock-nummer ‘Blank Infinity’ werd alleen door de dames ten gehore gebracht. Het zorgde voor een luid applaus. En ook de ‘033-nummer’ wordt altijd erg gewaardeerd.  Dit is een medley van vier nummers  van artiesten die uit Amersfoort komen: Woodstick, Diggy Dex, Blaudzun en Miss Montreal. Verder zong BFC het nummer ‘Bright Eyes’ van Rondé. Deze populaire Nederlandse popband waardeerde de kwaliteit zó, dat er een filmpje van het optreden met waardering op het Rondé-Instagram-account verscheen.

Genieten en verbinding

Maar niet alleen het publiek genoot. De zangers en zangeressen van Basic & Full Color genoten misschien nog wel meer! Dat is mede de kracht van het popkoor. Het plezier, de passie en de saamhorigheid/verbinding spatten er vanaf!

winterconcert23 d

Volgend optreden 16 december

Basic & Full Color kan haast niet wachten tot het volgende optreden. Dat vindt plaats op 16 december vanaf 20.00 uur op de locatie Leger des Heils,  Albert Schweizersingel 69 in Amersfoort. Tijdens het concert ‘Kerst in Keistad’ spelen Brassband Amersfoort en BFC enkele nummers samen, maar ook enkele nummers afzonderlijk. Kaarten a €12,50 kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Meer informatie en bestellen kan ook via: www.brassbandamersfoort.nl/agenda/kerst-in-keistad-2023