dsc-0292.jpgPopkoor Basic & Full Color trad op zaterdag 10 september tweemaal in de binnenstad van Amersfoort op tijdens het Groot Amateurkunst Festival. Het enthousiaste, sprankelende kwaliteitskoor was eerst gratis te horen in de Xaveriuskerk. Enige tijd later brachten zij verschillende nummers ten gehore langs het water bij de Vismarkt. Veel voorbijgangers bleven staan luisteren. De diverse boten die onder de brug door kwamen, legden daar even aan om de passagiers te laten genieten van de klanken van het popkoor. Het koor werd bij de optredens begeleid door de eigen live-band Multi Color.

Repertoire
Het Groot Amateurkunstfestival vond plaats op historische locaties in Amersfoort, die op deze zaterdag geopend zijn in het kader van Open Monumentendag. Tijdens de optredens op 10 september bracht Basic & Full Color nummers ten gehore van Justin Timberlake, Lady Gaga, Guy Sebastian, Suzan en Freek, The Greatest Showman, André Hazes en Queen. Dit, onder de bezielende leiding van dirigent Paul Michèl Tijssen, die het koor in 1995 oprichtte. 

Spetterend optreden met liveband
Voorzitter Martijn Schriever: ” het was ontzettend leuk om de mensen in Amersfoort en omstreken weer te vermaken. Basic & Full color is een kwalitatief goed koor, waar plezier en een goede sfeer óók belangrijk zijn. Ik ben er als voorzitter trots op, dat we met een behoorlijk aantal nieuwe leden én de moeilijke corona-maanden toch een spetterend optreden hebben kunnen neerzetten. Onze fantastische liveband maakt het plezier alleen maar groter! Ik kan iedereen aanraden om naar ons te komen kijken. Dat is leuk voor ons, maar zeker ook voor het publiek.”

Diverse optredens voor de boeg
In 2022 treedt Basic & Full Color nog diverse malen op. Zo komt er nog een treintour langs diverse stations en is er een wat groter optreden op 14 december in de Xaveriuskerk. Kijk voor meer informatie hier.